Wednesday, December 26, 2012

Streams

Tumblr_mfltxei0cw1rlv4d3o1_500_large
Next week dah 2013. Fuyoo.
and I'll be 16 by then. Fuh.

Now all the pelajar lepasan PMR, 97' kids lah to be exact tengah brainstorming about what stream should they take next year, for SPM and their future. Science stream? Accounts? Art?

Sebagai budak 16 tahun pada tahun depan, aku hari-hari fikir: Science stream or accounts? Sci or acc? Siap google lagi ok can you see how terrified I am? Aku ni dah lah cita-cita tak fixed. Kejap nak jadi cikgu, lepas tu lawyer tup tap pilot pulak.

I want to take accounts because I think I love to solve simpan kira-kira but I don't want to be accountant and my ambition sekarang ni ialah nak jadi pilot. I googled it and to be a pilot, it's better to go to science stream because we need a strong base on physics and add maths.

Tumblr_lrsto2svbr1qjh16mo1_500_large
But science stream? Me? Ok seriously I didn't know how the hell I managed to get myself an A for Science (but Alhamdullilah) and to be frank, I'm a bit slow nak pick-up chapters like simple machine, electricity & stomach and stuff. Tambahan pula, all seniors kat twitter menakut-nakutkan aku about how hard add maths is and how miserable they are sebab ambil science stream. Pfft.

Lately, I've been thinking to drop biology and take accounts instead but since I read @farzaida's tweets about science stream subjects kan, rasa nak ambik both pulak but can I handle the pressure?

Sir Shakib keep reminding to everyone to choose the right stream pada masa sekarang because kalau tukar aliran masa form 5 tak ke ketinggalan banyak? Aku takut benda tu jadi kat aku je. Aku tak mau lah jadi orang yang dalam kerugian.

So please anyone.. help me. School re-opens next Tuesday so I have a week left to think about this stuff.
HELP!

By the way,
199696_535291713162192_1342073495_n_large
December 24, 1991.

Thursday, December 20, 2012

School holiday & PMR

Assalamualaikum.

How's your school holiday? Mine was uh, dull but there is some fun parts. First of all, I'm sorry I haven't posted anything since October. Secondly, who cares.....lol.

I had the chance to go to Johor Premium Outlet, hang out with my friends, went to Universal Studios Singapore, having fun at i-City Waterpark, book shopping like crazy at Big Bad Wolf, went to Melaka with my buddies, I baked & cooked. It was a wonderful! Extremely wonderful!

But the most wonderful thing that ever happened to me was recently. Exactly yesterday (19/12/12). For malaysian, they'll know how important that date to 97' kids. PMR result day, yes.

~*~*~*~
I promised with my girlfriends, Syera & Aini that we'll check our result together through SMS at my house since we couldn't wait until 12pm to go to school and check it there. We hate waiting and we do not like suprises.

That morning I went to the dentist first. Masa tu my mom, dad and I semua pakai baju merah then Papa said, "Semua pakai merah ni, Shila ada ong lah!" I pun cam "hehe.." but dalam hati, "asdfghjkl harap-harap!" Masa on the way balik diorang dah sampai kat rumah dah dan selama perjalanan tu kan, semua lagu depressed. Ya Allah. Lagu Beribu Sesalan, Sofea Jane.. ah, memang aku rasa down lah.

Sampai rumah, kami hantar message ke KPM together and patiently (lol no) waiting. Punyalah lambat, we decided to watch Pitch Perfect for a bit. Tiba-tiba, my phone berdering. 1 message received... WE SCREAMED!! ALL OF US SCREAMED LIKE HELL! Dengan jantung yang berdegup laju dan makin laju, aku buka inbox. Then, ek eleh.. message daripada Intan. She asked me to call her back. Waduh

Sambung balik Pitch Perfect. Time menonton tu, I check my phone jap then I see: 1 message received. Tak mau kecoh lagi macam tadi so I just open my inbox and I see the 15888 number (KPM), THEN TERUS MENJERIT LIKE
OMG OMG OMG OMG OMG OMG
Then my girlfriends screamed together and we jumped like crazy then they shouted "WEI WEI WEI WEI WEI!!!" to me. Memang gila ok kau boleh rasa tak betapa berdebar dan takutnya kami. Sambil menjerit, aku memberanikan diri buka that message. We stop jumping and baca betul-betul.

Then my girlfriends started to scream and shout "OMG OMG WEI!!!!!!" The message cakap


8A
Pastu I screamed pulak & we all screamed, I jumped, I ran ya Allah suddenly hyper semacam! Pastu sujud syukur, banyak kali cakap "Alhamdullilah!" "terus kasih, ya Allah!" "Allahu Akbar!" then aku terus called my parents (sebab diorang keluar pergi mana ntah) 2-3 kali call both of them tapi tak dapat-dapat.

Then my friends congratulated me and Sasha BBM congrats (sebab Aini bagitau lol) then I tweet about it. Haha. Nak nangis tau tapi tak keluar air mata. Then dengar bunyi kereta, terus turun bawah, get my parents then I show the message. My mom nampak then "Alhamdullilah" then she hugged me. Masa dia peluk, air mata terus berderu jatuh ke bumi. Then she said "I'm proud of you, Shila!" I smiled. Tapi dalam hati... "Aaaah!" -or- japanese version: "Kyaaaaa!" Then my dad cakap "tahniah" and then he said "tak sia-sia hantar tuisyen" omg

Muka diorang berseri-seri gila. Ya Allah :')
Make my parents proud of me
Achieve my target
Be a good example to my adik.

My parents begin to inform my relatives and friends so aku naik atas balik. Tunggu result my girlfriends from KPM pulak. Apa yang pelik, aku yang paling last tekan butang send, asal aku dapat dulu? Tapi bersyukur sangat! Then my girlfriends pun dapat message :)

11:45am, Amir (kat sekolah) texted Aini yang keputusan dah keluar. Cikgu dah edarkan. So, my parents rushed pergi sekolah and get our slip. Ramai banget! Sampai sana, banyak reaksi aku nampak. Gembira, sedih, menangis, berpelukan, bersalaman, termenung. Wow.

Aku dapatkan slip aku kat kantin then classmates yang dekat meja tu semua congratulate me. Hehe. I don't feel nothing dah masa tu sebab dah luahkan semua dekat rumah. Lepas tu mulalah mencari kawan and tanya berapa semua and berpeluk-pelukan, menjerit bersama. Memang best! RINDU GILA!

Lepas jumpa teman-teman, salam pulak cikgu then keluar sekolah. We 'celebrate' dekat the same place I went lepas dapat keputusan UPSR 3 tahun yang lalu iaitu Restaurant Taiwan House at Ampang Point.

Syukur Alhamdullilah. Aku pun tak expect. My parents pun. Malam semalam aku expect 4A je sebab:
1) I want to keep my expectation low supaya nanti tak patah hati.
2) I don't think I did my best masa exam haritu

Aku rasa Allah yang bantu. Allah yang banyak tolong aku dan berkat doa-doa ibubapa, guru-guru dan semua, mungkin. Aku bersyukur sangat-sangat.

SPM 2014 pulak!
Now waiting: keputusan sekolah berasrama penuh & MRSM. (Harap dapat!)

Monday, October 22, 2012

Holla

Motherrye2_5084e69fddf2b34dc3001c48_large
Hello.
Terima kasih daun keladi kerana masih stick membaca blog ini

Aku menarik nafas lega kerana setelah 3 tahun, akhirnya cabaran yang dinantikan sudah berakhir. PMR is officially over. Nak kata lega, awal lagi ni. Tapi apa motif nak risau? Macamlah boleh tukar result kita nanti kan. Mahu mengomel betapa susahnya paper PMR tahun ini pun buat apa.

Aku dah buat yang terbaik, sekarang tugas Allah pula. Aku hanya mampu berdoa dan mengharapkan apa yang terbaik daripada Allah kerana segala perkara pasti ada hikmahnya.

8A? Insya Allah :)

(kalau kementerian turunkan grade lah - ahaks!)

Memandangkan PMR dah habis. Bosan dan takde kerja, aku baca lah balik post-post blog yang lama. Aku jumpa post ini. Ya Allah, bila baca balik rasa macam "eh betul ke aku yang karang ni" hahaha sebab memalukan! Rasa macam tak percaya je.

Ya Allah, childishnya aku dulu! >v<

Saturday, July 21, 2012

Potential

Apparently, I'm not dreaming. After 2 months, I just realised that I'm something inside. That I have potential to get straight A in PMR. O Allah, thank YOU for giving me a wake up call.

Faith, is what I want.

Luck, is what I wish.

Success, is what I always dream about.

I'm not an idiot, neither a fool. Now I had discovered my potential, of course, I will study harder to achieve my goals. To improve my potential, to have a bright future and insyaAllah, to be a better person.

Some say, "Ah, it's only PMR! Chill! SPM lah kena bagi result gempak kat mak bapak!"
well you know what?
Pathetic.

Giving excuses like that is just pathetic. Don't you think about your parents? Your future? Don't you think PMR could actually change your world? And why wait for SPM if you could achieve success in PMR? Why wait if you can now?
Stop giving excuses and *slap*, WAKE UP! Trial is like 10 days left and the actual PMR is getting closer! Make a little sacrifices. Less TV, Internet, games & more books! InsyaAllah, it will worth it. Have faith in yourself and God.
Salam Ramadhan, dear fellows Muslim. It is a blessing month so fill it with good deeds.
(do check my second blog. I posted something.)
 

about me

My photo
Malaysian dan orang Melayu hence, the rojak language in this blog. "My thoughts are stars I can't fathom into constellation" - John Green.

reach me

advert