Friday, December 12, 2014

On the very last day at maktab

السلام عليكم
Untitled
I read at someone's blog. She said she felt it was better to express a story or her feelings in English. And I completely agree. Sebab kalau aku type dalam bahasa Melayu at some point, akan bercampur dengan English juga. Ish, tengok tu. Jadi, before I start talking rubbish and wasting your time; let me warn you- aku cakap campur tau. Kejap Melayu kejap English. Kadang English aku ni takdelah perfect ada je error tapi ala manusia kan (alasan common pfft) tapi jangan salah faham. Sebagai anak Melayu & warganegara Malaysia, saya menyanjung Bahasa Melayu. Lidah aku 100% BM. Kat alam maya je tetibe gedik gedik keluar BI.

SPM has ended. For me. For all 97 batch. Woah. Is this for real. Aku dah jawab SPM. Dah habis high school!!!
Peh terasa seperti dewasa.
1SxTUSm.gif (500×250)
Masa Biology Paper 3 on 25th Nov 2014, when the ketua pengawas annouced "ok masa tinggal 15 minit lagi. Pelajar dilarang keluar daripada dewan" dah buat aku excited bercampur gelabah. Excited sebab OMG LAGI 15 MINIT NAK MERDEKA, gelabah sebab aku tak siap habis lagi Paper 3 lol

Then he annouced, "Ok masa sudah tamat. Sila letak pen anda sekarang. Pengawas akan kutip kertas anda" or something like that. Ya Allah masa itu hanya Allah je tahu betapa bersinar & riangnya muka pelajar-pelajar Biologi MRSM KuPa. Semua tersenyum tersengih like
Mampu tersenyum je lah sebab tak boleh buat bising lagi. Lepas itu, ketua pengawas dah minta maaf. ucap tahniah dah habis & berterima kasih then he said "Ok boleh bersurai" but we stayed still in our chair. Nobody moved.

Salam (Pres batch) quickly left from Dewan Seri Perdana (but known as DB by kuparians) and came back with gifts in his hands. We instantly gave a big clap to him as he walked straight to the stage. He got on stage, gave the gifts to all pengawas & grabbed the mic (lol)

Pastu apatah dia merapu aku pun lupa tapi gratitude to semua pengawas was definately included. He finished his short speech pastu EVERYONE naik pentas untuk salam pengawas. Masing-masing was like "Terima kasih, cikgu. Doakan kejayaan kami. Maafkan kami" eventhough they were just our pengawas. Adalah cikgu ni balas balik kata "Eh buat apa minta maaf hampa dak buat salah apa pun semua baik ja. Semoga berjaya" hikhik sayang cikgu!! (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

As I got off the stage, I heard the boys were screaming at the back like
while girls just
Nikmat woi dengaq depa jerit. Selalu aku benci depa hingaq. I quickly left DB and tried to find my parents. I found their car but not them. Rupa-rupanya diorang tengah tunggu kat tempat lain ok takpelah. Pastu aku peluk erat dan balik asrama kemas barang untuk balik selama-lamanya (peh syahdu)

I think everyone at asrama masa kemas barang was like
peace out suckeh!!! *campak semua exercise books*
Selesai kemas, borak & bidding goodbyes, we went to the hotel. We stayed at TH Hotel for a night. Walaupun badan penat mengangkut beban dan segala barang aku yang ada selama 2 tahun dekat maktab, tapi aku nekad nak mandi swimming pool MASA TU JUGAK.

Sampai hotel semua terus lari pi bilik, tukaq baju, lari pi swimming pool pastu terjun. LUCKILY TH HOTEL ADA SWIMMING POOL KHAS UNTUK MUSLIMAH. LUCKILY LAGI TAKDE ORANG MASA TU!!!! Sebab dah nak dekat Maghrib lol and we weren't supposed to be there sebab the pool close at 7. Haha

Tapi sebagai jiwa yang baru merdeka dan masih muda, aku melantakkan segala peraturan. Kat swimming pool tu, bersaksikan mama dan adik-adik aku- Aku jerit sekuat hati dalam air.

WEEEEEHHHHHHHH SPM HABIS DAAHHHHHHHHHHHHH

pastu esoknya aku rasa macam nak demam

1 comment:

AS said...

Hi Assila, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is not a spam yah :)

 

about me

My photo
Malaysian dan orang Melayu hence, the rojak language in this blog. "My thoughts are stars I can't fathom into constellation" - John Green.

reach me

advert