Thursday, February 26, 2015

Flashbacks

السلام عليكم
How do my blog look?! Is it cute? Simple? Give me your thoughts! It was a difficult decision of editing this blog at first because the last look had lasted for 3 years! But I'm moving on now. I changed from grey-pink to pastel-blue-pink-orange. I didn't edit much 'cause I seriously forgot how to edit my blog! Hahahah! I'm afraid if I relentlessly changing the codes, my whole blog will be ruined so I decided to keep my blog this way with diffrent colour theme and added some this and that. It was a slow process because I was busy with driving classes, house chores and some minor projects (plus procrastination haha) but Tadaaa! It's all done now!

SO.... About the title. I'm going to do a trip down memory lane for this entry because I feel like doing it. I reread my old blog posts and gosh, it was embarassing! But all that posts have been reverted to drafts so no read for you :P I noticed I haven't post any of my experiences or memories at MRSM Kubang Pasu on this blog (except for my Last Day at maktab post) I had a bittersweet journey there and I want that memories kept somewhere else than my mind. I love the idea of looking back at what I did, what I went through and what I've learnt so without any further or due, REWIND TO 2014 & 2013!

from left: Jannahtul Farhani, Syafiqah Illyana, Farhana Fadzil, Masitah Husin,
Husna Shaarin, Maisarah Razali
This picture was taken at PUSKEP Lenggong, Perak for 'Young Prof' Camp from 20-22 Feb 2014. It was fun although we didn't do much physical activites as I thought :P Nama pun kem young prof; kem akademik so there was a lot of ceramah session hahaha but I gained a lot from here. Knowledge, leadership skills, confidence and much more! Those girls in the pic up there, they are considered as geniuses for me. Albert Einstein of our college hahaha especially Masitah! Always #1 for every semester, every exams. So much respect (and love) for these girls. Thankfully they were the best kind of friends :) Tak kedekut ilmu dan suka share macam-macam!

from left: wanah, yana, me, sarah, balqis (standing), farhana, masitah, kiah, mimi
PUSKEP Lenggong punya view pada pagi hari memang ummph! (Y)
Our 3 days 2 nights stay were okay. Their food was awesome and the scenery memang lawa. Their shower + bathroom pun not bad. Tempatnya pun besar. Macam-macam lah ada. But one thing yang aku tak akan lupakan adalah, malam pertama di PUSKEP. Selepas habis sesi apatah malam tu, we went to Kantin (?) DM (?) for supper lepas tu balik bilik. Memandangkan dorm perempuan kat atas bukit.. well, sort of. Tapi jalan ke dorm kena mendaki sebab jalan/bukitnya curam semacam like this:
View from our dorm. Nampak tak betapa tingginya dorm kami?!
Nampak tak budak tu tercungap-cungap nak naik dorm? LOL
So that night, we (me, sarah, mimi, balqis, husna) were the last females at DM. On the way to dorm, kami perasan banyak gila bintang di langit! Kawasan ni ada less light pollution so that's why nampak bintang clear je and seriously, it was a spectacular view. We stopped and masing-masing dongak kat langit. Penat dongak tapi tak puas tengok bintang, we decided to baring atas jalan/bukit. Hahahaha! Konon stargazing la ceceh. Sambil-sambil tu, diorang pun keluarkan ayat-ayat romantis dan sentimental, talk about future la, what will happened after SPM la, maybe nak live up this epic moment kot lolololol aku pun join sekali. Memang best habis! One of my fav memories!

UNGA!!!!
top left: Una, Maria, Aimim, Twi (behind Aimim), Ain, me, Balqis, Nisa, Mira, Izza, Darina, Qilah
bottom left: Epul, Arif, Ferb, Ridzuan
UNGA stands for United Nation General Assembly and it was one of the highlight event in our senior year. Each classes will have to represent a country given by teachers. The students have to decorate their class according to their given country and dress up like them. Siang hari, teachers and juniors akan melawat setiap kelas, tengok decoration and food tasting hehe. Diikuti pula dengan performances from each class. Pada malam hari, ada sesi debat antara representative daripada setiap negara/kelas di Dewan Besar. Form 5 2014 dapat negara-negara;
501: United Kingdom
502: Netherland
503: Italy
504: South Korea
505: Egypt
506: New Zealand
Our class (505) dapat Mesir! Yay! Memang best sebab Mesir sangat dekat dihati lol and their costume pun tak susah cari or jahit baru, hanya pakai jubah je! :P Unlike other classes, they've to work on custome on their own, cari mak sapa pandai jahit pastu beli kain. Kami yang dapat Mesir save budget costume hahaha

Tapi paling tak best adalah beberapa hari before UNGA, semua young prof kena pergi kem Young Prof tu. Patutnya masa genting tu semua dok pakat decorate kelas bagi cantik. Sebab aku dan beberapa orang kawan pergi camp, kami tak dapat la join decorate kelas. Jadi kami pun rela diri untuk buat performance. Balik-balik kem tu, memang tak rest langsung. Turun bas, makan, mandi solat semua terus straight pergi kelas. Practice menari. Memang semua stress habis dengan decoration kelas tak siap lagi memang semua orang stay up gila malam tu.

This pic taken a night before UNGA at 1 A.M.
Aku tidur pukul 3 pagi lebih malam itu. Tak tahu lah yang lain. Dengar cerita ada kelas pukul 5 pagi baru naik asrama. Masa hari UNGA memang SEMUA FORM 5 tak cukup tidur hahaha but we're all prepared. Semua pun pandai fake muka mengantuk haha we smiled all day long. Paling gempak masa performances ceceh but our class performances ada technical error so dah tak menjadi sangat but it was fun! My favourite performance and the winner for The Best Performance is from 503: Italy! Dorang buat ala-ala Romeo and Juliet. Everytime I listen to Taylor Swift's Love Story, memang teringat dekat performance diorang. Our class won The Best Food!! :D

 Our class' decoration preparation.
Firaun and his wifes
504: South Korea (from outside)
I didn't have many pictures because I didn't bring my camera. All these pictures for UNGA are from Ain! Tapi moment paling unforgettable masa UNGA adalah the night before UNGA. Pukul 2 pagi tu memang aku rasa worn out habis. Nak hilangkan rasa letih dan mengantuk punya pasal, aku ajak Fatin Nuranisa (known as Twilight) pi jalan-jalan. Malam tu pulak cantik, bulan mengambang. Kami pun pi padang (sebab padang dekat depan kelas kami je) and baring atas rumput lolololol menikmati permandangan langit nan indah. Kami pun buka lagu fav masing-masing konon nak feeling feeling la kehkeh pastu rasa dah lama lepak situ, kami pun naik kelas balik, tolong apa yang patut. Cerita cam lekeh tapi memori tu la antara yang paling indah aku pernah alami. Thanks to Twi la kerana sudi menemani. Balik kelas je, aura mengantuk tu datang balik hahah lepas banyak push diri untuk kekal segar, aku pun surrender dan terus naik asrama.

THERE ARE MORE PHOTOS AND STORIESSSS YA ALLAH!! Maybe I'll post those pictures on the next post ok. Stay tuned for 'Flashbacks 2.0'! Till then, guys. Thank you for reading this long post! Here are some extra photos from PUSKEP & UNGA **click to zoom in**






 

about me

My photo
Malaysian dan orang Melayu hence, the rojak language in this blog. "My thoughts are stars I can't fathom into constellation" - John Green.

reach me

advert